MyFreN Forum
Welcome to the "My FreN Forum", community portal. This is the place to connect with old and new friends.
@ Admin

MyFreN Forum

Connect With Old & New FreN's
 
PORTALHomeRegisterLog in
Welcome to My FreN Forumfrom @ Admin

Share | 
 

 Calon Isteri Mengikut Pekerjaan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nyamuking
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
avatar


PostSubject: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   9/3/2010, 9:20 pm

Ceritanya begini, suatu hati di Kampung Menggatal, Kota Kinabalu,ada seorang ibu yang gusar kerana anak sulung lelakinya tak kawin-kawin lagi... so satu hari, si ibu pun bawakla calon-calon yang dirasakan sesuai untuk menjadi bakal menantunya.. dia pun menjemput kesemuanya kedalam rumahnya. Lalu memanggil anak sulung lelakinya untuk memilih kot2 yang mana-mana dia berkenan...

CALON PERTAMA:

Pekerjaan : Operator Telefon

"Ala Mak...ni tak syiioookkkk....dia ni selalu cakap:

SILA TUNGGU SEBENTAR, ANDA AKAN DILAYAN SEBENTAR LAGI"

CALON KEDUA:

Ciri-ciri : Kulit sawa matang, mata bulat dan besar,badan 100% bergetah, BUKITnya just nice

Pekerjaan : Setiausaha

Lalu si anak lelaki berkata "Ni lagi la tak syiiiooookkkk...asyik-asyik

HARAP BERSABAR...BERSABAR"


Si ibu pun gelisah kerana kebanyakkan calon yang ditunjukkan tidak memenuhi kriteria anak lelakinya... lalu dia pun menjemput calon terakhir...

CALON TERAKHIR:

Ciri-ciri : Kulit gelap-gelita, mata sepet sikit, badan 99.99999% bergetah, BUKITnya kurang memuaskan.

Pekerjaan : Guru

Tanpa segan silu dan memikir panjang, lalu si anak lelaki ini bersetuju untuk memilih calon ini. Lalu si ibu pun pening kepala lalu bertanya kepada anak lelakinya mengapa dan kenapa dipilih calon ini... Lalu anaknya pun memberitahu... "Hah,mak! Ni la syyiookkk sikit...kalau cikgu best sikit..pasal dia selalu cakap..

ULANG SEKALI LAGI, BUAT BANYAK-BANYAK, SALAH NI, BUAT MACAM NI 10 KALI LAGI, TERUSKAN..HAH..TERUSKAN DAH BETUL TUH..."

Tiba-tiba adik lelaki tersebut yang berumur 10 tahun menyampuk pla... "Bang!!! Konduktor bas mini lagi bagus,bang.... Diorang selalu cakap....

"NAIK CEPAT, NAIK CEPAT...MASUK, MASUK.....MASUK LAGI, DALAM LAGI...DALAM LAGILAAAAHHHHHHHHHHHHHH,
MASUK BELAKANG....BELAKANG LAGI, LAGI BELAKANG SANA...BELAKANG BANYAK KOSONG!

__________________________________________________________________
"Kalau Bukan Kita, Siapa Lagi"
[You must be registered and logged in to see this image.] Support Local Band Kita [You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
ING
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
avatar


PostSubject: Re: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   10/3/2010, 11:41 am

hish..hish..hish.. [You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
nyamuking
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
avatar


PostSubject: Re: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   10/3/2010, 2:26 pm

ahahahahahhahahaha............... [You must be registered and logged in to see this image.]

__________________________________________________________________
"Kalau Bukan Kita, Siapa Lagi"
[You must be registered and logged in to see this image.] Support Local Band Kita [You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
misschanteq
MODERATOR
MODERATOR
avatar


PostSubject: Re: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   12/3/2010, 11:28 pm

astagfirullahalazim...ongkol..ongkol...ada2 jak cerita mu nie bah...
Back to top Go down
lynkin84
MODERATOR
MODERATOR
avatar


PostSubject: Re: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   13/3/2010, 1:01 am

[You must be registered and logged in to see this image.] sgt lucassss ehhhh c angkoll....matai na pan....
Back to top Go down
http://www.lynkin84.blogspot.com
misschanteq
MODERATOR
MODERATOR
avatar


PostSubject: Re: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   14/3/2010, 3:55 pm

bukan ko x tau babe c ongkol tu..mmg kesukaannya cerita2 bgini..ini kalu di web lain suda kena ben ni..
Back to top Go down
Admin
HEAD OF ADMIN GROUP
HEAD OF ADMIN GROUP
avatar


PostSubject: Re: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   14/3/2010, 6:06 pm

hahahahahaha........boleh pakai juga ni ceta ni [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

__________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this link.]  [You must be registered and logged in to see this link.]  [You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
http://myfren.findtalk.biz
lynkin84
MODERATOR
MODERATOR
avatar


PostSubject: Re: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   15/3/2010, 3:11 pm

kick tu adiknya mnyampuk.. ahahahahahhaha.... masuk lgi..dlm lagi.... [You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
http://www.lynkin84.blogspot.com
ING
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
avatar


PostSubject: Re: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   15/3/2010, 4:00 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
hahahahahaha........boleh pakai juga ni ceta ni [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

Pihak admin tolong tegur dan tapis ckt ayat2 org yg buat post ni arr [You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
nyamuking
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
avatar


PostSubject: Re: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   15/3/2010, 4:10 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
hahahahahaha........boleh pakai juga ni ceta ni [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

Pihak admin tolong tegur dan tapis ckt ayat2 org yg buat post ni arr [You must be registered and logged in to see this image.]
cukup bertapis suda ba ni,hehehehe... [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

p/s: Admin...jgn dgr...dorg dengki tuu,hehehe
[You must be registered and logged in to see this image.]

__________________________________________________________________
"Kalau Bukan Kita, Siapa Lagi"
[You must be registered and logged in to see this image.] Support Local Band Kita [You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Calon Isteri Mengikut Pekerjaan   

Back to top Go down
 
Calon Isteri Mengikut Pekerjaan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MyFreN Forum :: General :: Jokes & Funny Stories-
Jump to: