MyFreN Forum
Welcome to the "My FreN Forum", community portal. This is the place to connect with old and new friends.
@ Admin

MyFreN Forum

Connect With Old & New FreN's
 
PORTALHomeRegisterLog in
Welcome to My FreN Forumfrom @ Admin

 Topics 
04022011


Lokasi Bulan Madu Romantik..
Kepada kawan2 MyFreN Forum dimanakah lokasi bulan madu yang romantis bagi pengantin baru? aku lagi 4 bulan mau kawin tp skrg masih tercari2 lokasi atau tempat untuk berbulan madu yang sesuai..dalam negara atau luar negara? kepada yang sudah berkahwin tu share2 la di sini supaya kita boleh bkongsi info.. suka
 
by mrazif - Comments: 8 - Views: 727
20042010


Ruangan utk mngungkapkan ucapan anda kpd yg tersayang pd hari ini..
Boo, love u soOoOo much..kursus baik² aa.. jan noty.. [You must be registered and logged in to see this image.]
 
by lynkin84 - Comments: 8 - Views: 362
20042010

Salah satu cara yang paling express untuk meningkatkan
kewangan anda adalah dengan mengurangkan perbelanjaan dan mencari jalan
untuk menjimatkan wang. Bagi kaum lelaki khususnya, wang adalah aspek
yang PALING penting dalam merancang bajet perkahwinan, betul tak? Kalau
you all rasa diri tu sudah bersedia untuk berumahtangga, cepat-cepatlah implementkan tips-tips di bawah nie ok:-

1. Shopping masa sale jer – kalau korang suka sangat shopping, pilihlah time yang ader Mega Sale jer. Gerenti hampir semua barangan...
 
by lynkin84 - Comments: 0 - Views: 614
20042010

1) Tetapkan tarikh
Sebelum membuat apa2 perancangan, tarikh nikah hendaklah ditetapkan awal2. Seelok-eloknya, tarikh ditetapkan at least 6 bulan sebelum majlis berlangsung - bagi memberi korang masa yg cukup untuk merancang.

2) Kursus kawin
Setiap pasangan yang nak kawin, wajib mengikuti kursus kawin. Sebaik-baiknya selepas dah set tarikh nikah, terus daftar jer unuk kursus kawin yang biasanya hanya berlangsung 2 hari sajer.

3) Tentukan konsep majlis

Bincang dengan pasangan bagi mendapat...
 
by lynkin84 - Comments: 0 - Views: 399
14042010

Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali.
Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.
Sebelum anda mengeluh tidak punya apa-apa,
Fikirkan tentang seseorang yang meminta-minta dijalanan.
Sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk,
Fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk di dalam hidupnya.
Sebelum mengeluh tentang suami atau isteri anda,
Fikirkan tentang seseorang yang memohon...
 
by hidayah_nham_83 - Comments: 6 - Views: 271
14042010

Kisah-kisah yang ingin saya paparkan di sini kalau ia boleh menyentuh perasaan dan ketidakselesaan muslimin-muslimat, saya mintak maaf banyak-banyak. Niat saya hanya nak berkongsi cerita dengan para
muslimin-muslimat sekalian.
Meninggal Dunia Ketika Lepas Solat Asar
Ustaz (di sini saya namakan Ustaz M) yang diamanahkan untuk mengendalikan kursus jenazah ini sudah berpengalaman hampir 10 tahun dalam mengendalikan urusan mandi jenazah di sekitar Lembah Kelang dan Malaysia. Beliau amat
terkenal dikalangan jemaah masjid di sekitar lembah Kelang ini. Malah beliau juga selalu berulang-alik...
 
by hidayah_nham_83 - Comments: 0 - Views: 483
13042010

A Professor & His Golf Balls

When 24 Hours in a day is not enough, remember the mayonnaise jar and 2 cups of coffee.

A professor stood before his philosophy class. And had some items in front of him.

When the class began, wordlessly, he picked up a very large and empty mayonnaise jar and proceeded to fill it with golf balls. He then asked the students, if the jar was full. They agreed that it was..

The professor then picked up a box of pebbles and poured them into the jar. He shook the jar lightly.

The pebbles rolled into the open...
 
by hidayah_nham_83 - Comments: 2 - Views: 252
30032010


surat yang TIDAK dibaca~~
Seorang ayah pergi merantau ke luar negara untuk mencari rezeki meninggalkan seorang isteri dan tiga orang anak. Dia seorang yang penyayang dan sangat dikasihi dan dihormati pula oleh ahli keluarganya.

Setelah keadaannya di rantau orang agak stabil, dia menghantar surat pertama kepada keluarganya. Mereka sangat gembira menerima surat yang sungguh bermakna dari seorang ayah yang sangat dikasihi dan disayangi. Sampul surat itu ditenung berulang kali. Masing-masing memeluk dan mengucup surat tersebut bagai tidak mahu dilepaskan. Kemudian...
 
by hidayah_nham_83 - Comments: 8 - Views: 292
24022010

.........dipetik dari skafmerahjambu.blogspot.com............

Aku pernah menulis beberapa kali mengenai Yusuf dalam SMJ ini. Dan aku tahu ada yang marah-marah aku kerana aku menulis mengenai Yusuf. Ada reaksi keterlaluan daripada beberapa pihak yang mengatakan aku melampau, aku hendak rampas suami orang dan aku perosak rumah tangga orang.

Beberapa kawan rapat yang mengikuti SMJ ‘ketawakan’ aku. “Itulah engkau, tulis dalam blog kena hati-hati, nanti tak pasal-pasal kena ‘serang’. Kalau kena serangan mortar daripada musuh yang dikenali tak apa...
 
by lynkin84 - Comments: 11 - Views: 387
29032010

Who am I ?

I am a servant of ALLAH ..
who is TRYING....
who is trying my best to be HIS slave...
who is trying my best to have TAQWA in me to HIM..
who is trying to plead for HIS LOVE..
who is trying to seek HIS REDHA ..
who is trying to get HIS MERCY ..
who is trying to live in HIS RAHMAT ..
who is trying to cry for all my sins...
who is trying to fear HIM...
who is trying to be grateful in everything that I have to HIM...
who is trying to improve myself, my ibadah to HIM...just for HIM..
who is trying to remember HIM...
 
by hidayah_nham_83 - Comments: 1 - Views: 207
18032010

dipetik dari [You must be registered and logged in to see this link.]

Minta tunjukkan kebenaran dalam rumah tangga

Siapa sangka, seorang isteri berperawakan lemah lembut, bertudung labuh dan kuat pegangan agama rupa-rupanya bertuankan nafsu apabila sanggup menjalin hubungan sulit dengan suami orang. Padahnya, dia dicekup suami dalam keadaan hanya memakai...
 
by nyamuking - Comments: 6 - Views: 537
16032010

[You must be registered and logged in to see this image.]


Berikut ini adalah beberapa kelebihan dan keistimewaan ciuman;


  • Berciuman dalam waktu yang lama boleh membantu sistem pengaliran
 
by lynkin84 - Comments: 19 - Views: 661
24022010

Jangan berpuashati dengan keadaan baik yang ada pada anda sekarang melainkan anda telah berusaha keras untuk menjadikan yang baik itu menjadi lebih baik. Teruskan belajar untuk memperbaiki hidup agar matlamat ini tercapai. Belajar tidak semestinya melalui sekolah formal atau buku-buku mahal. Kita boleh belajar dan terus belajar melalui pengalaman hidup kita sehari-harian atau melalui pengalaman orang lain. Bak kata pepatah, belajarlah daripada kesalahan-kesalahan orang lain kerana anda tidak akan hidup lama untuk melakukan...
 
by Admin - Comments: 1 - Views: 228
16032010

1. Membaca surah Yaasin setiap malam
-sebab dalam satu hadist nabi bahawa surah Yaasin ada 10 keberkatan, satu darinya ialah sesiapa yang masih belum berjodoh maka akan diberi jodoh. Baca kalau boleh setiap malam, atau kerap, dan niatkan supaya Allah swt segerakan jodoh dan berikan yang baik dan beriman. Insyaallah mustajab.

2. Membaca surah Fatihah berulang-ulang kali
-niatkan supaya Allah swt segerakan jodoh. Juga...
 
by lynkin84 - Comments: 7 - Views: 368
15032010

1-Solat hajat 2 rakaat dan panjatkan doa kepada ALLAH

Pada saya, ni adalah tips yang PERTAMA dan PALING UTAMA. Sebab apa? Sebab ini adalah arahan ALLAH dan suruhan NABI SAW.

Dalam fatihah yang kita baca sekurangnya 17 kali dalam solat pun, kita sentiasa berikrar “Iyya kana’budu waiyya kanasta’iin”. Hanya ALLAH kita sembah, dan hanya pada ALLAH kita mohon pertolongan. Habis kenapa kita tak minta pada ALLAH apa saja hajat kita?

Tunaikanlah solat 2 rakaat, tadah tangan kepadaNya, mengadu dan mintalah pada...
 
by lynkin84 - Comments: 4 - Views: 466
16032010

[You must be registered and logged in to see this image.]
Beberapa hari lepas, ada seorang sahabat saya telah bertanya satu soalan psikologi yang saya kira sangat menarik. Ianya bukan sembarangan soalan kerana daripada jawapan yang diberikan, anda dapat mengetahui sebab mengapa seseorang itu memilih pasangan mereka. Walaupun ia cuma ramalan...
 
by lynkin84 - Comments: 7 - Views: 269
15032010

[You must be registered and logged in to see this link.]Bagi merealisasikan setiap impian berkenaan, pasangan yang bercinta sering mendambakan harapan supaya suatu hari nanti mereka mampu bersatu dan mendayung kebahagiaan bersama hingga ke akhir hayat.

Namun bukan semua harapan itu dipenuhi. Ada kalanya setiap perhubungan diuji bagi mengenal sejauh mana kentalnya rasa kasih pasangan....
 
by lynkin84 - Comments: 4 - Views: 480
27022010

salam....
di cni sya ingin berkongsi sedikit pengalaman tentang bercinta ne...
sya pernah berkawan selama 4 tahun....utk dijdikan ceta genap 04.04.04 ngam2 4 thn, sya mengikat tali pertunangan ngan gadis yg sya pilih, cukup 1 bln sya da ready utk hntar duit belanja kawin,...tetapi sya tlh menerima tampran hebat apabila fmly sebelah pmpuan memutuskan tali pertunangan n semua brg hntran dikembalikan....jdi klau nak bercinta tu jgn la lama2, klau rasa hti da bekenan cpt2 la selesaikan....hehehe... [You must be registered...
 
by didie - Comments: 6 - Views: 269
14032010


Date yg lucu,,,date yg perfect,,,date yg nda jadi kaa...story mory cni ya~
Ok, kisah date ya.. aku ni nda pandai bha berdate2 ni sbetulnya... tp pernah juga laa kwn2ku yg komplot ma junior kami ni mau kasi senang2 hati aku..kunu kena treat laa..ecehhh..

yg aku ingt tuh, kami p tgk wyg...aku ma 2 couple nih mrangkap kwn2ku laa...xsemena2 pla aku d psgkan ma junior nih..siap dpt bunga eh..wahahahaha...kuyak tul aku masa tuh sbb 1st time dpt bunga...lucu juga bila diingat2 balik eh..

tp ni date suka2 n aku xjangka laa...hehehehehe...skrg nih, aku slalu laa p date ma my booboo...the man that I choose n I love.. ecehhh...
...
 
by lynkin84 - Comments: 8 - Views: 275
19022010

Salam...eseh, warna tulisan pun merah u..hehehhe

bha apa lgi..lambakkan kisah chenta anda d sini...jan malu² weih...
aku punya nnt akan aku karang bagus2 n post cni juga..
[You must be registered and logged in to see this image.]
 
by lynkin84 - Comments: 21 - Views: 428
11032010

......23 OKTOBER 2009.....


.....AkU CiNtA PaDAmU.....

.....AkU sAyaNg PaDAmU.....

[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered...
 
by ING - Comments: 10 - Views: 239
24022010

.......kisah ini dipetik dari isuhangat.net......

Salam..
ini mengenai kisah yang aku lalui sekarang..
Aku berumur 33 tahun pada tahun ini (19 Julai 2010)..
Dan aku belum berkahwin.
Aku bekerja sebagai pelukis pelan di dalam sektor Automation.
di pendekkan cerita. Hati aku begitu hancur, kecewa….
Aku berkenalan dengan seorang gadis pada penghujung tahun 2006, dan
pada awal tahun 2007 kami mengikat talian pertunangan(selepas banjir
besar johor yg pertama sebelum banjir besar kedua).. jarak umur kami 10
tahun.....
 
by lynkin84 - Comments: 2 - Views: 211
19022010

Sejajar dengan tema persahabatan di dalam forum ini, ruangan berkongsi Friendship Quotes sesama member boleh dipost di sini... [You must be registered and logged in to see this image.]


 
by lynkin84 - Comments: 5 - Views: 195
 Back to top 
Users browsing this forum: None
Moderators:Administrators, MODERATORS, GURU, SUPER MODERATOR
Permissions in this forum:You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
-
Jump to:  
New posts New posts
New posts [ Popular ] New posts [ Popular ]
New posts [ Locked ] New posts [ Locked ]
No new posts No new posts
No new posts [ Popular ] No new posts [ Popular ]
No new posts [ Locked ] No new posts [ Locked ]
Announcement Announcement
Global announcement Global announcement
Sticky Sticky